Arbetsmomentet sträcker sig över två lektioner + individuell skrivuppgift i form av en utvärdering.
Första lektionen är det planering. Eleverna får själva i sin köksgrupp bestämma vad de vill tillaga. Därefter får de skriva en inköpslista, ett tidsschema för hur arbetat ska genomföras på bästa och mest effektiva sätt. De får även förbereda en kort muntlig presentation av sina rätter som de sedan håller inför juryn på tävlingsdagen.
Andra lektionen är det dags för själva tävlingen! De tillagar och serverar en tallrik till den hemliga juryn (bestående av 3-5 personal från skolan). Eleverna får då kort presentera sina rätter och sedan är det upp till juryn att provsmaka samtliga bidrag och dela ut poäng. Under slutet av lektionen får varje jurymedlem berätta lite kort vad de tyckte om respektive bidrag. Poängen räknas sedan samman och den tallriken som fått högst poäng blir gruppens vinnare!
Här är bidragen i Mästerkocken från 8B:1 VT-20!
Poké bowl med chilimajonnäs
Kycklinggryta med soltorkade tomater, parmesan och pasta
Lammfärsspett med bulgursallad och tzatziki
Friterad kyckling i apelsinsås, ris och friterade rischips
Sushi med egenpicklad rödlök
Vietnamesiska vårrullar med en vietnamesisk kycklingsoppa. Serverat med majonnäs och kallbryggt te
Här är bidragen i Mästerkocken från 8B:2 VT-20!
Köttfärspaj med rökt skinka och sallad
Ryggbiff med hasselbakspotatis, egengjord bearnaisesås och sallad
Poké bowl med egengjord chilimajonäs och friterade rischips
Kycklingspett med duchessepotatis, friterad grönkål och egengjord bearnaisesås
Köttbullar i gräddsås, potatis, egengjord pressgurka och rårörda lingon
Kycklingquesadillas med egenbakat bröd, sallad, tomatsalsa och guacamole
Här är bidragen i Mästerkocken från 8A:1 VT-20!
Krämig oxfilépasta med champinjoner och parmesan (kött från egen gård)
Hamburgare med hemmagjort bröd, dressing, majonäs, picklad rödlök och pommes
Foliepaket med lax, sparris, sockerärtor, morötter, potatis och teriyakisås samt bröd med vitlökssmör smaksatt med ramslök.
Här är bidragen i Mästerkocken från 8A:2 VT-20!
Ryggbiff, egengjord rödvinssås, potatispuré och baconlindad sparris
Potatisgratäng med västerbottenost, kycklingfilé och egengjord bearnaisesås
Asiatisk kycklinggryta med ris
Plankstek med ryggbiff, egengjord bearnaisesås och rödvinssås samt baconlindade haricot verts
Krämig kycklingpasta med vitlöksbröd
HT-16
8A
Vinnare HT-2016 8A (Mozzarellafyllda & baconlindade lövbiffsrullader med duchessepotatis )
8B
Vinnare HT-2016 8A Grupp E (Chokladbrownie m glass och färska bär).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar